Entertainment

Twee jaar cel voor overvallers huis Raymond van Barneveld

28 januari 2019 14:04 Aangepast: 28 januari 2019 14:31

Drie mannen uit Amsterdam zijn veroordeeld tot celstraffen tot twee jaar voor een overval op de woning van darter Raymond van Barneveld in Den Haag. Een deel van de straf is voorwaardelijk. De overval vond plaats op 16 juni vorig jaar.

Van Barneveld was op het moment van de overval zelf in het buitenland. Zijn vrouw Silvia was alleen thuis. Volgens de drie verdachten (24, 24 en 25 jaar oud) was het de bedoeling een inbraak te plegen. Nadat zij zich een weg naar binnen hadden geforceerd, werden zij op heterdaad betrapt door Silvia van Barneveld. De vrouw werd geslagen, aan haar haren getrokken en bedreigd en ze verklaarde dat ze 'doodsangsten had uitgestaan'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Raymond van Barneveld zet punt achter carrière

Na tien tot vijftien minuten zijn de mannen vertrokken, met onder meer een tas, een iPad en oorbellen. Van Barneveld is daarna naakt in haar auto gestapt en naar vrienden gevlucht. De verdachten - allen midden 20 - hebben de inbraak toegegeven maar hadden ontkend dat ze geweld gebruikten of de vrouw hadden bedreigd. Naar eigen zeggen waren ze stomdronken en was toen spontaan het plan ontstaan om ergens in te breken.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tot vijf jaar cel geëist. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore