Entertainment

Ed Sheeran hit bereikt diamantstatus

24 januari 2019 17:27 Aangepast: 24 januari 2019 17:46
Beeld © ANP

Ed Sheeran's hit Shape Of You uit 2017 heeft in de Verenigde Staten de status van diamanten plaat bereikt. Dat betekent dat er meer dan tien miljoen fysieke en gedownloade exemplaren van de track zijn verkocht.

Dat heeft de Recording Industry Association of America (RIAA) bekendgemaakt via Billboard. Het is voor Sheeran al de tweede diamanten onderscheiding. In 2017 viel het nummer Thinking Out Loud dezelfde eer ten deel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ed Sheeran heeft rolletje in Star Wars

Ed Sheeran is pas de vierde artiest die meerdere diamanten tracks heeft gemaakt, sinds deze prijs 20 jaar geleden werd bedacht. De Engelse zanger bedankte zijn fans via sociale media. "Mijn single Shape Of You is nu diamant in in the VS! Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt"

Shape Of You bezat al het record voor het nummer dat het langst in de Amerikaanse top 10 heeft gestaan. Het nummer bivakkeerde 33 weken in de top -10, waarvanr 12 weken op de eerste plaats.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook;

Heeft Ed Sheeran zijn grootste hit gejat? Rechtszaak gaat door

De zanger hervat later deze maand zijn wereldtournee in Brazilië. Vanaf 24 mei is hij in Europa te zien. Er zijn (nog) geen Nederlandse concerten gepland, maar er zijn wel geruchten dat hij (net als in 2014) op Pinkpop zal optreden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore