Entertainment

Marieke Elsinga geniet van vrijgezellenbestaan

23 januari 2019 15:53 Aangepast: 23 januari 2019 17:34
Beeld © ANP

In de AVROTROS-podcast Liefdeslessen laat Marieke Elsinga weten al in geen tien jaar verliefd te zijn geweest. Hoe jammer ze dit ook vindt, het heeft ook een positieve kant.

"Ik geloof dat de hele wereld wil dat Mattie en ik een relatie hebben"

"Ik kan me niet herinneren dat iemand tegen mij heeft gezegd dat ik de allerleukste ben en dat vind ik best verdrietig voor mezelf," biecht Marieke op in de podcast. 

Marieke is inmiddels al twaalf jaar single. Toch ziet ze de positieve kant ervan in: "Vrijgezel zijn heeft me heel veel gebracht op het gebied van werk, ik voel me al jaren vogelvrij om ’s nachts radio te maken of ’s avonds heel laat televisie of nu weer een ochtendshow. Tegelijkertijd is het met niemand rekening houden ook een beetje saai. En je wordt er soms ook een beetje egoïstisch van, mijn leven draait zoveel om mij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marieke Elsinga: 'Ik vind het wel jammer dat ik vrijgezel ben'

Over haar ideale man is de radio host wel duidelijk. Zo moet 'ie boven de 1 meter 80 zijn, bruin haar hebben, ondersteunend zijn en humor hebben. Hoewel veel mensen dan de link leggen met haar co-host Mattie Valk, zit een relatie er niet in. 

"Ik geloof dat de hele wereld wil dat Mattie en ik een relatie hebben. Dat hebben we niet, wat goed is, want het lijkt me heel ingewikkeld om een ochtendshow te doen met je partner. We hebben gewoon een goede chemie en daarom zijn we ook goede radiopartners."

Marieke blijft optimistisch en ziet de toekomst rooskleurig in: "Ik vind het best een leuk idee dat het leukste nog moet komen, want het leukste in de wereld is liefde. Ik ben blij dat dat nog voor mij in het verschiet ligt."

Bij een nieuwe relatie ziet Marieke ook kindervoetjes, al weet ze nog niet wanneer dit gaat gebeuren. "Het kan ook nog tien jaar duren, dat zou ik biologische-klok-gezien wel jammer vinden. Maar het moment waarop ik de liefde vind, komt, zonder twijfel!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore