Entertainment

Veel aanmeldingen voor The Passion

22 januari 2019 17:02 Aangepast: 22 januari 2019 18:16
Beeld © ANP

De duizend plaatsen voor mensen die op 18 april in Dordrecht willen deelnemen aan The Passion van de EO en de KRO-NCRV, waren dinsdag binnen twee uur bijna zo goed als vergeven. Het gaat om plekken in de stoet die het verlichte kruis volgt.

De verwerking van de aanmeldingen ging dit jaar niettemin iets trager, doordat belangstellenden zich individueel moesten aanmelden en niet voor bijvoorbeeld een heel gezin tegelijk konden bespreken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Concertversie The Passion krijgt heel nieuwe invalshoek

Het thema van de muzikale paasvertelling is deze keer 'Je bent niet alleen', waarbij de nadruk ligt op eenzaamheid en aandacht hebben voor elkaar. Wie de zangpartijen gaan uitvoeren en welke liedjes worden gezongen, is nog niet bekend.

Dordrecht is niet voor niets gekozen voor deze editie. Het is de plaats waar dit jaar vierhonderd jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse bijbelvertaling, de Statenbijbel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste artiesten The Passion in Concert bekend

Het evenement wordt live uitgezonden op NPO1 en NPO Radio 2. The Passion van vorig jaar, in de Amsterdamse Bijlmer, werd gezien door 3,2 miljoen kijkers.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore