Entertainment

Wendy van Dijk uitgemaakt voor racist na #10YearChallenge

18 januari 2019 11:05 Aangepast: 18 januari 2019 11:14
Beeld © ANP

Ook Wendy van Dijk doet mee met de #10YearChallenge op Instagram. Met deze challenge post je een foto van nu tegenover een foto van tien jaar geleden. In 2009 ging Wendy door het leven als Lucretia en daar blikt ze dan ook graag op terug, maar dat schiet bij veel van haar volgers in het verkeerde keelgat.

"10 jaar geleden was dit al belachelijk"

Na het succes van Ushi besloot Wendy in 2009 een nieuw typetje te introduceren: Dushi, oftewel Lucretia. In het programma Ushi & Dushi hield ze meerdere BN'ers voor de gek door zich voor te doen als een presentatrice van TeleCuraçao. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trijntje Oosterhuis vraagt hulp aan Wendy van Dijk

Toch kan de throwback van Wendy niet op veel positieve comments rekenen. Hoewel veel mensen de lol er wel van in zien, wordt de presentatrice ook veelvuldig uitgemaakt voor racist. 

Zo valt in de comments onder andere te lezen: "Misschien is het dan nu, 10 jaar na datum, ook het goede moment om je excuses aan te bieden voor deze blackface. Uitleg graag!" Ook Amal snapt niet dat Wendy deze #10YearChallenge post. Hij schrijft: "10 jaar geleden was dit al belachelijk, maar deze post vind ik misschien nog wel erger."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore