Entertainment

John de Mol vindt Angela de Jong 'een leuk mens'

16 januari 2019 20:24 Aangepast: 17 januari 2019 02:21

Angela de Jong mag dan stevige kritiek hebben op John de Mol en zijn mediastrategie, maar de baas van Talpa vindt Angela "een leuk mens". "Ze is een aanwinst voor ons wereldje", aldus John in De Wereld Draait Door.

"Laat mij nou gewoon twee, drie jaar bouwen aan een mediamerk"

John zegt zich helemaal niet te ergeren aan Angela en haar kritiek op het binnenhalen van Wendy van Dijk en Gordon. Wel valt hem op dat ze door de jaren heen van tv-recensent naar mediajournalist is gegaan. Waar ze eerst nog over televisieshows schreef, haalt ze nu de privélevens van de sterren erbij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol: 'Ik reken op lagere kijkcijfers dan bij RTL'

Angela was in haar laatste column dan wel weer positief over Johns zus Linda. "Als John de oorlog met iemand kán winnen, is het met Linda", schreef de tv-recensent. Linda de Mol liet bij RTL Boulevard blijken dat ze weinig moet hebben van de lof. "Ik word heel nerveus van de column van Angela de Jong. Ik hou helemaal niet van de druk op mijn schouders." Linda zegt dan ook rekening te houden met tegenvallende kijkcijfers. "Ik ben bij RTL heel erg verwend geraakt met de kijkcijfers, alles gaat daar goed met de kijkcijfers. Ik hou er rekening mee dat het bij SBS6 aan het begin een deukje oploopt."

Stevige concurrentie

John onthulde verder dat het weghalen van de grote sterren en programma's bij RTL niet zijn eerste keus was. Toen hij volledig eigenaar werd SBS6 zocht hij in eerste instantie de samenwerking met RTL. "Na een aantal weken kwam een redelijk kille reactie. Dan rest mij niets anders dan dat we een stevige concurrentie aan gaan", legt de mediamagnaat uit.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Het is oorlog tussen Gordon en Angela de Jong

SBS6 en nieuwe programma's als 6 Inside liggen nu onder een vergrootglas. Wat John betreft wordt het allemaal een beetje groot opgeblazen. "Laat mij nou gewoon twee, drie jaar bouwen aan een mediamerk", aldus De Mol.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore