Entertainment

Linda de Mol: 'Ik reken op lagere kijkcijfers dan bij RTL'

16 januari 2019 18:35 Aangepast: 16 januari 2019 19:12
Beeld © ANP

De geruchten gingen al een tijdje rond, maar vandaag kwam dan eindelijk het nieuws naar buiten dat Linda de Mol overstapt naar Talpa. De presentatrice geeft in RTL Boulevard haar persoonlijke reactie.

"Het is mijn broer,en als hij mij nodig heeft dan ga ik daarheen"

Linda de Mol heeft altijd geroepen dat ze haar broer zou gaan helpen als het er op aan zou komen. "Het is mijn broer en als hij mij nodig heeft dan ga ik daarheen", vertelt ze nu. Vorig jaar kwam dan eindelijk dé vraag van John. Aan de keukentafel vroeg hij haar: “Ik zou het echt heel leuk vinden als je naar onze kant komt en meedenkt hoe we de zender gaan opbouwen?" Volgens Linda zat er niks anders op dan ja zeggen. "Als John mij vraagt om hem  te helpen, dan moet ik dan doen. Family first is dan de wet die geldt."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Linda de Mol naar Talpa

Verkering

De presentatrice heeft nu dus besloten om na tien jaar weg te gaan bij RTL. Een keuze waar Linda best veel moeite mee heeft gehad. "Laat ik vooropstellen dat ik niet weg wilde bij RTL. Het was niet een ultieme wens om iets anders te doen."

Gisteravond vertelde ze het nieuws aan RTL-CEO Sven Sauvé tijdens een etentje. De nacht ervoor kon ze bijna niet slapen. "Het was alsof je je verkering uit gaat maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

POLL: Is Linda de Mol de redding van SBS?

Bestaande formats

De presentatrice neemt een aantal van haar programma's mee naar SBS, zoals Weet Ik Veel, Linda's Zomerweek en Oh, wat een Jaar!. Volgens Linda is dat niet meer dan logisch, omdat het "min of meer haar eigen formats zijn". Ze zal bij Talpa ook nieuwe programma's gaan ontwikkelen. "Maar omdat er geen stevig fundament is bij SBS is het ook belangrijk om de formats mee te nemen."

Ondanks het succes van haar televisieprogramma's bij RTL, rekent Linda op lagere kijkcijfers bij SBS. "Ik reken erop dat ik lagere kijkcijfers zal krijgen dan bij RTL. Ik ben dan ook verwend geraakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze programma's neemt Linda de Mol mee naar Talpa

Daarnaast zal Linda ook meedenken over nieuwe formats. "Ik vind het leuk om mee te brainstormen over nieuwe programma’s en die hoeven ook zeker niet allemaal van mezelf te zijn." Ook wil ze meedenken over nieuw talent. Het succes van de zender zal volgens haar niet alleen liggen aan de huidige programma's, maar ook aan de nieuwe programma's die ontwikkelt gaan worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore