Entertainment

Claudia de Breij wil niet op de koffie met Kees van der Staaij

14 januari 2019 20:11 Aangepast: 14 januari 2019 21:12

Claudia de Breij zou na de commotie over de Nashville-verklaring geen kop koffie meer willen drinken met SGP-voorman Kees van der Staaij. Dat zei zij maandag in DWDD.

"Ik mag dus wel samen met mijn vrouw zijn van Kees, maar ik mag niets praktiseren"

In het verleden botste de cabaretière met de gereformeerde politicus na zijn uitlatingen over het duomoederschap in een lesbische relatie. De Breij twitterde toen dat Van der Staaij naar de hel mag, maar ging vervolgens wel in op het aanbod om een kop koffie te gaan drinken met hem.

Daar zou ze na de ondertekening van de Nashville-verklaring niet meer toe in staat zijn, bekende zij. “Ik ben zo boos, maar ook zo dankbaar”, vertelde De Breij. “Ik mag dus wel samen met mijn vrouw zijn van Kees, maar ik mag niets praktiseren. En dat vind ik zo’n opwindende gedachte - ik heb een wéék achter de rug! We noemen het thuis ook weer ‘kezen’.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glennis Grace keert zich tegen Nashville-verklaring

Verklaring van Liefde

In dat omstreden document, dat is ondertekend door protestantse predikanten en politici, wordt betoogd dat homoseksualiteit iets is dat kan worden genezen en dat het huwelijk alleen een verbintenis tussen man en vrouw kan zijn. Honderden kunstenaars en artiesten hebben zich aangesloten bij een manifest dat zich keert tegen het Nashville-manifest, de Verklaring Van Liefde.

In de Verklaring Van Liefde, die dinsdag is gepubliceerd op Liefde.one, spreken kunstenaars en artiesten zich uit vóór de liefde en tegen het veroordelen van mensen die anders zijn. Het attest dat pleit voor respect en verbinding is onder meer ondertekend door zangeres Glennis Grace, musicalactrice Vajèn van den Bosch en cabaretier Richard Groenendijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BN'ers komen met tegengeluid op omstreden Nashville-verklaring

Het Nashville-manifest, een variant van de rechtse Amerikaanse verklaring uit 2017, leidde tot veel ophef. Talloze politici, prominenten en gemeenten hebben zich nadrukkelijk tegen de verklaring uitgesproken. Ook het kabinet heeft de suggestie verworpen dat lhbt'ers niet zichzelf zouden mogen zijn; minister Ingrid van Engelshoven sprak van een stap terug in de tijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore