Entertainment

Platenmaatschappij R. Kelly houdt lippen stijf op elkaar

09 januari 2019 02:09 Aangepast: 09 januari 2019 07:10
Beeld © ANP

Tot verbijstering van velen heeft platenmaatschappij RCA nog altijd niet gereageerd op de veelbesproken documentaire Surviving R. Kelly, die over een van hun grootste sterren gaat. De zanger wordt naar aanleiding van de serie inmiddels strafrechtelijk vervolgd door justitie in de staat Georgia, maar RCA houdt zich angstvallig stil.

Waar onder andere John Legend, Jada Pinkett Smith, Meek Mill en Omarion zich duidelijk uitspraken tegen Kelly, heeft RCA tot op heden niet gereageerd op verzoeken van de pers. Eerder werd al campagne gevoerd om de muziek van de R&B-ster te boycotten, wat als eerste opgepakt werd door Spotify door de muziek van Kelly niet meer in populaire playlists te zetten. Wel kan zijn werk individueel beluistert worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Legend wenst R. Kelly zelfde lot Harvey Weinstein

En dat gebeurde veel de afgelopen dagen, met name de dag na de laatste aflevering van de ontluisterende documentaire waarin jonge vrouwen vertellen over hoe de zanger hen manipuleerde, controleerde en misbruikte terwijl ze meestal nog minderjarig waren. R. Kelly's streams schoten met zestien procent omhoog, iets wat voor velen als een grote verrassing kwam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Documentaire R. Kelly krijgt een staartje

Robert Kelly, zoals de muzikant echt heet, reageerde zelf kort op Surviving R. Kelly. Hij zou het programma walgelijk vinden. De 51-jarige zou denken dat de docu een wraakactie is van mensen uit de muziekindustrie waarmee hij het aan de stok heeft.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore