Entertainment

Bohemian Rhapsody grote winnaar van de avond

07 januari 2019 05:25 Aangepast: 07 januari 2019 08:18
Beeld © 20th Century Fox (via Warner Bros.)

Green Book en Bohemian Rhapsody zijn tijdens de uitreiking van de Golden Globes zondag uitgeroepen tot de beste films van het afgelopen jaar.

Green Book won in de categorie 'musical of comedy'. De film vertelt het verhaal van de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en uitsmijter Nick Vallelonga (Viggo Mortenson). Andere genomineerden in de categorie waren Crazy Rich Asians, The Favourite, Mary Poppins Returns en Vice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

A Star Is Born favoriet bij Golden Globes

De Hollywood Foreign Press Association riep Bohemian Rhapsody uit tot beste dramafilm, de belangrijkste filmaward van de avond. De film volgt Freddie Mercury (Rami Malek) tijdens de opkomst en het succes van de band Queen, tot aan de aidsdiagnose van de zanger. Rami Malek won ook een Globe voor beste acteur. Andere films met een nominatie in de categorie waren Black Panther, BlacKkKlansman, If Beale Street Could Talk en A Star Is Born.

Christian Bale won voor zijn rol als Dick Cheney in de biografische film Vice een Globe voor beste acteur. In zijn categorie waren ook Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns), Viggo Mortensen (Green Book), Robert Redford (The Old Man & the Gun) en John C. Reilly (Stan and Ollie) genomineerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Presentatie Golden Globes in handen Grey’s Anatomy-actrice

Eerder op de avond ging de Globe voor de beste animatiefilm naar Spider-Man: Into The Spider-Verse, dat Incredibles 2, Ralph Breaks The Internet, Mirai en Isle of Dogs versloeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore