Entertainment

Zet je schrap: dit is nu al de engste film van 2019

31 december 2018 12:15 Aangepast: 31 december 2018 13:35
Beeld © Schermafbeelding Us trailer

Joeg de kaskraker Get Out je al de stuipen op het lijf? Schrijver en regisseur Jordan Peele is terug met de nieuwe, angstaanjagende film Us die je gegarandeerd nachten wakker zal houden.

"Verhalen over monsters zijn de beste manier om onze angsten als een samenleving onder ogen te zien"

Oscar-winnares Lupita Nyong'o kruipt in de rol van Adelaide Wilson, een vrouw die tijdens de zomervakantie terugkeert naar haar ouderlijke vakantiehuis aan het strand, samen met haar man Gabe (Black Panther's Winston Duke) en hun twee kinderen (Shahadi Wright Joseph en Evan Alex). Het gezelschap wordt echter achtervolgd door onverklaarbare en onopgeloste trauma’s uit haar verleden, die verergerd worden door een reeks van griezelige toevalligheden.

Adelaide begint paranoïde te worden en is er zeker van dat haar en haar familie iets zal overkomen. Eenmaal thuis na hun stranddag, krijgen ze de schrik van hun leven en komen ze oog in oog te staan met hun bezeten dubbelgangers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van deze nieuwe Netflix-film bepaal je zelf de afloop

Nadat de trailer werd gereleaset, liet Peele weten dat zijn doel met de film is om een nieuwe horrormythologie te creëren. "Verhalen over monsters zijn de beste manier om onze angsten als een samenleving onder ogen te zien."

De boodschap die hij met Us wil over brengen, is dat wij zelf onze eigen, ergste vijanden zijn. De film zal in maart 2019 uitkomen in de Verenigde Staten. Durf jij het aan? Bekijk de trailer hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore