Entertainment

Nieuwe tv-show voor Paul de Leeuw

25 december 2018 12:31 Aangepast: 25 december 2018 14:00

Paul de Leeuw gaat bij RTL een nieuw programma maken, De kleinste tv-show van Nederland. Dat vertelde hij dinsdag in een interview op NPO Radio 1.

"Ik kan aanbellen bij iemand thuis, maar ook bijvoorbeeld bij een benzinepomp"

Het idee is dat Paul in het land spontaan bij mensen aanbelt om in de huiskamer van een onbekend persoon een tv-programma te maken. Deze shows zullen helemaal niet van tevoren zijn voorbereid, vertelt hij. Dus mensen weten ook niet dat de televisiemaker langskomt. “Ik kan aanbellen bij iemand thuis, maar ook bijvoorbeeld bij een benzinepomp of een crematorium in Groningen.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paul de Leeuw op de koffie bij Geert Wilders

Paul stapte dit jaar over van NPO naar RTL. “Ik merkte dat dingen bij de NPO de laatste tijd minder gemakkelijk gingen”, vertelt hij. “Bij RTL werd mij verteld dat ik niet met allemaal rare plannen moest komen. En ik dacht dat ze alleen maar formats wilden die ze meteen zouden begrijpen. Maar toen ik over dit plan vertelde was iedereen meteen enthousiast."

Paul mag een paar afleveringen maken, en als het een succes wordt krijgt het een vervolg. Het nieuwe programma van De Leeuw is in het najaar van 2019 te zien.

ANP/ RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore