Entertainment

Zus Nicky Verstappen werd gepest na moord op broertje

19 december 2018 14:34 Aangepast: 19 december 2018 14:35
Beeld © ANP

In een openhartig interview met Viva vertelt Femke Verstappen, het zusje van de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen, over de impact die de dood van haar broertje op haar leven heeft gehad. Femke was zeven jaar oud toen haar vier jaar oudere broer om het leven kwam. Na het grote verlies van haar broertje, moest ze ook omgaan met pesterijen op school.

"Op den duur kwamen er zelfs een soort anti-Femke clubjes"

Femke, nu 28 jaar oud, vertelt dat ze geen makkelijke schooltijd heeft gehad. Ze werd gepest en zat in de pauzes vaak alleen. "Ik werd steeds minder uitgenodigd op feestjes en op het laatst had ik helemaal geen vriendjes en vriendinnetjes meer." Daar stopte het niet bij. "Op den duur kwamen er zelfs een soort anti-Femke clubjes."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeventien DNA-sporen Jos B. gevonden op kleding Nicky Verstappen

In haar pubertijd ging Femke een beetje rebelleren. "Ik heb bijvoorbeeld een tijdje in een gabberfase gezeten, met Lonsdale-kleding enzo." Zelf heeft ze daar wel een verklaring voor: "Ik was gewoon heel erg kwaad, ook omdat ik zo lang gepest was."

Verhuizen

Het zusje van Nicky was niet de enige die met de nek werd aangekeken. De ouders van de jongen kregen het ook zwaar te verduren. Familie Verstappen woonde voor het noodlot toesloeg in het Limburgse dorpje Heibloem, maar voelde zich daarna gedwongen te verhuizen. "In het begin leeft iedereen mee, maar daarna begonnen de onderzoeken en is er veel uit het verleden van Heibloem naar boven gekomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

‘Informant ingezet in zaak Nicky Verstappen’

Zo werd er meer duidelijk over de pedofilie van de kamp-oudste van het zomerkamp waar Nicky verbleef. "Deze man was bij sommigen heel geliefd, ze hebben hem de hand boven het hoofd willen houden." Nu woont Femke in Roggel, een dorp verderop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore