Entertainment

Emotioneel weerzien tussen Beau en Patrick

19 december 2018 07:48 Aangepast: 19 december 2018 07:49
Beeld © Het Rotterdam Project

Door Het Rotterdam Project komt Beau van Erven Dorens in contact met de dakloze Patrick. De 43-jarige man leeft al jaren op straat sinds hij verslaafd is geraakt na de dood van zijn vrouw. Beau zoekt hem in de laatste aflevering op in de afkickkliniek in Zuid-Afrika.

"Gozer, wat zie je er uit man!"

In de dubbele aflevering zet Beau alles op alles om de verslaafde Patrick op het vliegtuig te zetten. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk. Als Beau hem op komt zoeken om naar Schiphol te brengen, krijgt hij een verontrustend berichtje van zijn producent: Patrick is nergens te bekennen. Net op tijd weet Beau hem te vinden "Mijn hersenen willen weg", spreekt hij verward en duidelijk onder invloed. Hij heeft al twee dagen niet geslapen en ziet enorm op tegen de reis. Toch maakt hij het dappere besluit door te zetten.

Eenmaal op het vliegveld kan hij amper zijn zenuwen bewaren. "Alles in mij zegt weg", vertelt hij opgelaten. Beau geeft Patrick nog een laatste knuffel en dan vertrekken ze op weg naar Zuid-Afrika.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bijzonder moment tussen Beau en Patrick in Het Rotterdam Project

Twee maanden na het afscheid brengt Beau een bezoek aan Patrick, die hard aan zijn herstel werkt in de kliniek. Als de presentator Patrick in het vizier krijgt weet hij niet wat hij ziet. "Gozer, wat zie je er uit man!", spreekt hij verbaasd.

Het gaat gelukkig steeds beter met Patrick en Beau is mega trots op zijn indrukwekkende proces. Toch heeft Patrick het wel heel zwaar, hij mist Nederland ontzettend. Hij zet dan ook alles op alles om te zorgen dat hij zo snel mogelijk gezond terug kan keren naar zijn thuisland. Hij peinst er dan ook niet over weer te beginnen aan drugs. "Nee, dat gaat niet meer gebeuren", verzekert hij Beau. "Ik heb veel aan jullie te danken", spreekt hij dankbaar uit naar Beau en zijn team die dag en nacht voor hem klaarstonden. 

Volgens Beau heeft Patrick het onmogelijke bewezen. "Ik vond het echt een ongelofelijke eer", spreekt hij onder de indruk.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Patrick van Het Rotterdam Project op Instagram

Het was niet alleen voor Patrick een bijzonder project, maar ook voor de vier andere daklozen. Zo kreeg Stephany eindelijk een eigen plekje in Rotterdam, maakte Soufyan zijn grote droom waar en zag Yvar naar jaren zijn moeder weer.

Het Rotterdam Project gemist? Bekijk dan nu alle afleveringen bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore