Entertainment

Acteur Nasrdin Dchar bedolven onder kritiek na foto bij kerstboom

10 december 2018 22:30 Aangepast: 11 december 2018 09:07
De foto van Nasrdin Dchar op sociale media. Beeld © Instagram @nasrdin_dchar

De Marokkaanse acteur Nasrdin Dchar dacht gisteren een mooie boodschap te verspreiden toen hij een foto deelde van zichzelf voor zijn kerstboom, terwijl hij aan het vasten was. Maar dat verliep even anders... Vandaag laat hij namelijk in een nieuwe post op Instagram weten flink wat negatieve reacties te hebben ontvangen.

"Want voor mij staat het los van religie"

“Ik heb van kleins af aan een liefde voor de kerstperiode. Alleen vierden we het thuis nooit, omdat mijn ouders vonden dat dat niet hoorde bij ons geloof”, schreef de acteur bij zijn eerste post.

Nu hij zijn eigen prachtige gezinnetje heeft, viert hij de feestdagen wél. Niet vanuit een religieus oogpunt, maar vanuit gezelligheid. "Zoals we ook Sinterklaas vieren. En omdat ik vind dat het een het ander niet uit hoeft te sluiten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Film met Nasrdin Dchar opent filmfestival

Nasrdin ziet dan ook geen kwaad in zijn post. "Want wat ik zag, was hoe verschillende werelden samensmolten tot één. Dat is namelijk mijn gezin. Marokkaans, Nederlands, Indonesisch, Islamitisch, westers. Alles in één", waarmee hij doelt op zijn eerdere berichtgeving.

Daar is hij in traditionele kleding te zien voor de boom. Verder had hij geen bedoelingen met zijn post. Hij neemt dan ook geen afstand van zijn eerdere uitspraken en de feestdag. 

"Ja, ik neem al jaren tijdens deze periode een kerstboom", verantwoordt hij zijn keuze. "Want voor mij staat het los van religie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nasrdin Dchar scoort nieuwe filmrol

Hij kan er dan ook niet bij dat juist zijn foto, vol liefde, zo veel opheft heeft veroorzaakt. "Blijkbaar heb ik in de ogen van vele mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen", schrijft hij vol onbegrip.

"Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore