Entertainment

Acteur Nasrdin Dchar bedolven onder kritiek na foto bij kerstboom

10 december 2018 22:30 Aangepast: 11 december 2018 09:07
De foto van Nasrdin Dchar op sociale media. Beeld © Instagram @nasrdin_dchar

De Marokkaanse acteur Nasrdin Dchar dacht gisteren een mooie boodschap te verspreiden toen hij een foto deelde van zichzelf voor zijn kerstboom, terwijl hij aan het vasten was. Maar dat verliep even anders... Vandaag laat hij namelijk in een nieuwe post op Instagram weten flink wat negatieve reacties te hebben ontvangen.

"Want voor mij staat het los van religie"

“Ik heb van kleins af aan een liefde voor de kerstperiode. Alleen vierden we het thuis nooit, omdat mijn ouders vonden dat dat niet hoorde bij ons geloof”, schreef de acteur bij zijn eerste post.

Nu hij zijn eigen prachtige gezinnetje heeft, viert hij de feestdagen wél. Niet vanuit een religieus oogpunt, maar vanuit gezelligheid. "Zoals we ook Sinterklaas vieren. En omdat ik vind dat het een het ander niet uit hoeft te sluiten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Film met Nasrdin Dchar opent filmfestival

Nasrdin ziet dan ook geen kwaad in zijn post. "Want wat ik zag, was hoe verschillende werelden samensmolten tot één. Dat is namelijk mijn gezin. Marokkaans, Nederlands, Indonesisch, Islamitisch, westers. Alles in één", waarmee hij doelt op zijn eerdere berichtgeving.

Daar is hij in traditionele kleding te zien voor de boom. Verder had hij geen bedoelingen met zijn post. Hij neemt dan ook geen afstand van zijn eerdere uitspraken en de feestdag. 

"Ja, ik neem al jaren tijdens deze periode een kerstboom", verantwoordt hij zijn keuze. "Want voor mij staat het los van religie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nasrdin Dchar scoort nieuwe filmrol

Hij kan er dan ook niet bij dat juist zijn foto, vol liefde, zo veel opheft heeft veroorzaakt. "Blijkbaar heb ik in de ogen van vele mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen", schrijft hij vol onbegrip.

"Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes."

View this post on Instagram

Kerstboom Ik ben moslim. Ik geloof in God. Ik geloof dat de profeet Mohammed (vzmh) zijn boodschapper is. Ik vast. Ik geef aalmoes. Ik hoop weer eens te beginnen met bidden. En inshallah ga ik ook ooit nog eens naar mekka. ik respecteer mijn medemens. Ik ben fatsoenlijk. Ik heb mijn ouders op een voetstuk. Ik hou van mijn familie. Ik kan niet tegen onrecht. Ik neem het op voor de ander. Ik rook niet. Ik drink niet. Ik probeer een goed mens te zijn. Gisteren was ik in mijn Djelebba bezig met het versieren van de kerstboom. En toen ik daar bewust over na ging denken, zag ik daar de schoonheid wel van in. Want wat ik zag, was hoe verschillende werelden samen smolten tot één. Dat is namelijk mijn gezin. Marokkaans, Nederlands, Indonesisch, Islamitisch, westers. Alles in één. En hamdoelilah gaat het goed. En genieten we als gezin van elkaar en leren we van elkaar. Dat zag ik allemaal in dat ene moment. En ik vond het mooi om dat vast te leggen en er iets over te schrijven. Ja, ik heb van kleins af aan ook een liefde voor de kerstperiode. De liedjes, de films, het kerststukje, de kaarsen, de kerstboom, de gezelligheid, het samen zijn met familie en vrienden, buiten de kou, binnen de warmte. En ja, ik neem al jaren tijdens deze periode een kerstboom. Want voor mij staat het los van religie. Omdat ik nou eenmaal een andere religie belijd. Gisteren postte ik dus die foto met die tekst. En, tot op dit moment snap ik de ophef niet. Blijkbaar heb ik in de ogen van veel mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen. En niet alleen mij, maar ook mijn ouders. Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en om mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes. Voor al die mensen die op deze manier gereageerd hebben en zichzelf ‘moslim’ noemen: Allah hoort en ziet alles. Voor alle mensen die mij op een respectvolle manier bekritiseerd hebben of advies hebben gegeven: dank je wel! Voor alle mensen die gelukkig ook de schoonheid in die post zien: ook bedankt!! ❤️

A post shared by Nasrdin Dchar (@nasrdin_dchar) on

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore