Entertainment

Willeke Alberti geëerd met Troskompas Oeuvre Award

07 december 2018 22:23 Aangepast: 07 december 2018 22:28
Beeld © ANP

Willeke Alberti heeft vrijdagavond de TrosKompas Oeuvre Award 2018 gekregen voor haar bijdrage aan de Nederlandse muziek en haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze kreeg de award tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome uit handen van haar zoon Johnny de Mol.

"Ze ademt muziek"

"Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan", oordeelt de jury. "Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft "een leven als een lied", zoals ze het zelf vaak noemt. Daarnaast is Willeke met haar warme persoonlijkheid ook nog eens zeer maatschappelijk betrokken. In 2001 heeft ze de Willeke Alberti Foundation opgericht met als doel het organiseren van uiteenlopende muzikale culturele activiteiten om het welzijn van senioren en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat ze haar eerste plaatje opnam, Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen (1958), een duet met haar vader Willy. Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willeke Alberti: Optreden is een hobby

Eerdere winnaars van de TrosKompas Oeuvre Award waren René Froger, Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`