Zaak Nicky Verstappen

Zeventien DNA-sporen Jos B. gevonden op kleding Nicky Verstappen

07 december 2018 22:13 Aangepast: 08 december 2018 10:25
Jos B.

Er is op zeventien plekken dna van Jos B. gevonden op kleding van Nicky Verstappen. Dat meldt een onderzoeker van het Nederlands Forensisch Instituut aan De Telegraaf. Aan de hand van deze DNA-sporen kan nog niet worden vastgesteld dat Jos B. de dader is.

Het DNA van Jos B. werd onder meer gevonden op de tailleband en de binnenkant van de onderbroek van Nicky Verstappen. Ook werd er een spoor gevonden op de pyjamabroek van de jongen. Het is niet duidelijk om wat voor DNA het gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Familie Verstappen reageert op onderzoek Jos B.

Ondanks dat het DNA op de kleding is gevonden, kan niet worden vastgesteld dat dit iets te maken heeft met de zaak. Zo kan niet worden aangetoond op welk moment het DNA op de kleding is gekomen. De sporen kunnen op de kleding zijn beland door onschuldig contact toen Nicky nog leefde of na het overlijden.

Jos B. is elf keer verhoord, maar zwijgt in alle toonaarden. Wel heeft hij verklaard Nicky niet te hebben meegenomen, niet te hebben misbruikt en niet te hebben gedood. Hoe het DNA op de kleding van de jongen terecht is gekomen, is daardoor nog niet duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Jos B. over dood Nicky Verstappen: 'Justitie heeft geen zaak'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore