Entertainment

Wat vliegt de tijd: Twilight is alweer 10 jaar oud

04 december 2018 16:50 Aangepast: 04 december 2018 16:52
Beeld © Summit Entertainment

Cancel al je plannen voor vanavond en haal de popcorn in huis. Vandaag is het namelijk precies tien (!!) jaar geleden dat Twilight verscheen op het witte doek.

Het is bijna niet voor te stellen dat het alweer zoveel jaren geleden is dat we voor het eerst kennismaakten met knappe vampier Edward, gespeeld door Robert Pattinson, en zijn allesomvattende liefde voor de onsterfelijke Bella (Kristen Stewart).

De romance is gedoemd te mislukken, maar de tortelduifjes bewijzen dat liefde alles overwint. Zelfs dodelijke bijten, vampieren-legers, ingewikkelde driehoeksverhoudingen en de Volturi. Reden genoeg dus voor een feestje met een heuse Twilight-marathon!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter voor Twilight-acteur Jackson Rathbone

De populaire film, gebaseerd op de bestseller van schrijfster Stephenie Meyer, verscheen in Nederland in 2008 op het witte doek en was direct een groot succes. Naderhand volgden er nog enkele films: New Moon, Eclipse en Breaking Dawn deel een en twee.

De Twilight Saga betekende niet alleen de start van een succesvolle carrière van Kristen Stewart en Robert Pattinson, maar ook voor Anna Kendrick, wie Jessica vertolkte in de films. Hoewel ze slechts een klein rolletje had in de populaire reeks, betekende het wel haar grote doorbraak. Zo werd ze later onder andere de grote ster in de Pitch Perfect-films en verleende ze haar stem aan de animatiefilm Trolls.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twilight-acteur Kellan Lutz verloofd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore