Entertainment

In 2018 luisterden we massaal naar nederhop

04 december 2018 06:10 Aangepast: 04 december 2018 09:01

We hebben dit jaar heel veel naar Nederlandse hiphop geluisterd. In de nationale top tien van streamingdienst Spotify staan acht rappers. Josylvio is het meest beluisterd, voor Ronnie Flex, Lil' Kleine, Frenna en Bizzey. In de top tien staan verder Boef, Broederliefde en Sevn Alias. Drake (zesde) en Ed Sheeran (negende) maken de ranglijst compleet.

De meest gestreamde track in Nederland is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Nummer twee is God's Plan van Drake, dat wereldwijd het meest beluisterd werd. Op de derde plek in Nederland staat Verleden Tijd van Frenna en Lil' Kleine.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronnie Flex kan elk moment bezoek krijgen van de ooievaar

Wereldwijd is Drake de meest gestreamde artiest van 2018. Zijn liedjes werden in totaal bijna 8 miljard keer beluisterd op Spotify. Hij verslaat Post Malone en XXXTentacion, die in juni werd doodgeschoten. Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest van 2017, zakte naar de vijfde plaats. Ariana Grande is de vrouw met de meeste streams, voor Dua Lipa en Cardi B. Imagine Dragons is de groep die het meest beluisterd werd en Scorpion van Drake is het meest gestreamde album. De snelst groeiende genres zijn volgens Spotify emo-rap, lo-fi beats en brega funk.

Throwback

Spotify keek ook naar de best beluisterde nummers van vroeger. Bij die 'throwback songs' won Africa van Toto, voor Take On Me van a-ha en Billie Jean van Michael Jackson.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corry Konings wil een nummer met Josylvio maken

Spotify heeft wereldwijd meer dan 191 miljoen gebruikers. Van hen hebben 87 miljoen een betaald Premium-abonnement.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore