Entertainment

Familie Verstappen reageert op onderzoek Jos B.

30 november 2018 13:11 Aangepast: 30 november 2018 13:12
Jos B. Beeld © ANP

Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, gaat naar het Pieter Baan Centrum waar hij psychisch wordt onderzocht. De familie Verstappen laat aan RTL Boulevard weten dat ze het een logische stap vinden in het proces.

Peter R. de Vries, de woordvoerder van de familie, laat weten dat de opname van belang is om inzicht te krijgen in zijn gedrag en zijn seksuele belevingswereld. 

Jos B. kwam medio 1985 al met de politie in aanraking vanwege verschillende zedendelicten. Ook nu is er kinderporno op zijn computer aangetroffen. Het ligt dan ook voor de hand dat daar nader onderzoek naar wordt gedaan. De familie spreekt de hoop uit dat Jos B. zal meewerken aan het onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM confronteerde Jos B. door dossier naar cel te sturen

Gerard Roethof, de advocaat van Jos B, reageert vandaag ook op de kwestie. Volgens hem is de procedure in de zaak standaard. "Indien een verdachte dan -zoals dat ook in deze zaak speelt- niet heel erg spraakzaam is, dan weet je dat het OM zal voorstellen om dat onderzoek van de geestesgesteldheid plaats te laten vinden in het PBC", stelt hij.

"Alhoewel de verdediging niet het idee heeft dat dit onderzoek inhoudelijk iets zal gaan opleveren en het onderzoek zelfs voor onnodige vertraging in de afhandeling van deze zaak zou kunnen gaan zorgen, heeft de verdediging ervoor gekozen om hier niet tegen in beroep te gaan. Juist dat zou nog meer vertraging kunnen opleveren. Daar heeft niemand belang bij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zaak Verstappen: OM vindt oud zedendossier Jos B. terug

In 1998 werd de 11-jarige Nicky Verstappen dood gevonden op de Limburgse Brunssummerheide. Op zijn kleding was DNA aangetroffen. Pas dit jaar bleek er een match te zijn met het DNA van Jos B.

Jos B. zit sinds eind augustus vast nadat hij na een lange zoektocht werd gearresteerd in Spanje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore