Entertainment

Bohemian Rhapsody verslaat Fantastic Beasts II in bios

30 november 2018 08:33 Aangepast: 30 november 2018 11:23
Beeld © Filmdepot

Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury, heeft na een week alweer de toppositie overgenomen in de lijst met best bezochte bioscooptitels in Nederland. De Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts II stond twee weken bovenaan, maar heeft inmiddels het onderspit moeten delven.

Dat blijkt uit de bioscoopcijfers die vrijdag bekendgemaakt zijn. Bohemian Rhapsody draait inmiddels vijf weken in de Nederlandse theaters en trok tot nu toe meer dan 725.000 mensen. Hiermee is de Queen-biopic hard op weg de best bezochte bioscoopfilm van 2018 te worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bohemian Rhapsody weer op nummer 1

Het succes van de film is opmerkelijk, gezien de gemengde recensies. Er is veel lof voor hoofdrolspeler Rami Malek, maar sommige critici vinden dat de film te weinig de duistere aspecten van Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. Unaniem wordt overigens de manier geprezen waarop zijn ongeëvenaarde muzikale talent in de film wordt weergegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

7 Dingen die niet kloppen in Bohemian Rhapsody

In de arthousebioscopen doen vooral films over sterke vrouwen het goed momenteel. The Wife, met Glenn Close die na veertig jaar huwelijk uit de schaduw van haar beroemde man stapt, trok binnen één week 22.000 bezoekers. En ook de veelgeprezen en bekroonde Nederlandstalige film Girl doet het heel goed. De Belgische inzending voor de Oscars vertelt over een transgendertiener die graag balletdanseres wil worden. De film van regisseur Lukas Dhont trok in een maand tijd meer dan 66.000 bezoekers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`