Entertainment

BN'ers sluiten zich aan bij #BOOS-petitie van Tim Hofman

21 november 2018 17:10 Aangepast: 21 november 2018 17:36

Het burgerinitiatief van Tim Hofman voor een beter kinderpardon krijgt bijval van verschillende BN'ers. Boef, Anna Nooshin, Klaas van Kruistum en Vjeze Fur lanceren woensdag korte filmpjes op hun eigen kanaal "voor een kinderpardon dat wel werkt", maakte BNNVARA bekend.

In die video's stellen zij één of twee van de vierhonderd kinderen voor die in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. Ook Peter R. de Vries, Supergaande, Nasrdin Dchar, Katja Schuurman, Birgit Schuurman, Sef, Tim Senders en Thomas van der Vlught van Stuk TV zetten zich in voor de campagne #Eigeland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tim Hofman verzamelt meer dan 100.000 handtekeningen

Na de première van zijn #BOOS-documentaire 'Terug Naar Je Eige Land' begin november, maakte hij zijn initiatief bekend. In de film volgt hij een groep van 400 gewortelde asielkinderen. Hij wil voorkomen dat deze kinderen, die in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit moeten. Hij voert daarom actie voor een kinderpardon "dat wél werkt". De benodigde 40.000 handtekeningen, om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, had Hofman razendsnel binnen. Inmiddels is het burgerinitiatief al meer dan 230.000 keer getekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore