Entertainment

RTL Boulevard-studio blijft op het Leidseplein

21 november 2018 14:59 Aangepast: 21 november 2018 16:26
Beeld © ANP

RTL Boulevard blijft gewoon vanuit de studio op het Leidseplein de uitzending voorzetten. Dat laat RTL weten in een statement.

RTL laat weten onder geen beding de studio van RTL Boulevard elders anders naar te verhuizen, ondanks de dreiging van een eventuele aanslag op misdaadverslaggever John van den Heuvel. De zender geeft aan niet te willen zwichten voor de druk vanuit het criminele milieu.

Iets waar John volledig achterstaat. "Ik vind het een goed signaal dat RTL niet zwicht voor criminele druk en de rug recht houdt, net zoals De Telegraaf en Panorama deden na de aanslagen op hun gebouwen", laat hij weten aan RTL Boulevard. "Vertrekken vanwege criminele dreiging is een teken van onmacht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

John van den Heuvel niet meer in RTL Boulevard-studio door dreiging

Afgelopen maandag moest de misdaadjournalist noodgedwongen via een verbinding met de studio van De Telegraaf verslag doen vanwege dreiging op een aanslag. "Ik ben zeer teleurgesteld dat ik niet meer in de studio kan komen. Ik begrijp dat dit de consequentie kan zijn als er bepaalde dreiging is, maar ik vind dit het slechtst denkbare signaal aan het criminele milieu", liet hij afgelopen week weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John van den Heuvel het stadion uitgezet met zoon

John wordt al sinds december beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Volgens de Amsterdamse 'driehoek' van burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg is het risico te groot dat tijdens een uitzending van RTL Boulevard een aanslag wordt gepleegd op de studio midden in de Amsterdamse binnenstad. 

Een woordvoerder van RTL laat weten dat ze het bijzonder heftig vinden dat John van de driehoek moet uitwijken om zijn rol te kunnen vervullen in de uitzending. "Wij nemen veiligheid heel serieus en tegelijkertijd zullen wij niet zwichten onder dit soort druk. Wij geloven in het vrije woord en zullen dat met hand en tand verdedigen. De burgermeester heeft geen concrete verhuizing voorgesteld, maar wel haar steun gegeven. Dat waarderen wij, maar zullen onder geen beding om deze reden veranderen van locatie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore