Entertainment

Mark Rutte vindt John van den Heuvel-zaak zeer ernstig

20 november 2018 14:40 Aangepast: 20 november 2018 14:44
Beeld © ANP

Mark Rutte heeft gereageerd op het nieuws dat John van den Heuvel niet meer kan aanschuiven in de RTL Boulevard studio vanwege ernstige dreiging uit het criminele circuit.

"Wij zullen er alles aan doen om deze klootzakken te pakken"

De minister-president heeft aangegeven dat hij deze zaak zeer ernstig vindt. "We hebben in Nederland persvrijheid, onze journalisten zijn heel belangrijk in ons land om te zorgen dat dingen onderzocht worden. Journalisten hebben een vergelijkbaar belang als parlementariërs en  rechters. Die moeten in alle vrijheid hun werk kunnen doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John van den Heuvel niet in studio RTL Boulevard door dreiging

De Amsterdamse driehoek bestaande uit burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg heeft besloten dat het risico te groot is dat tijdens een uitzending van RTL Boulevard een aanslag wordt gepleegd op de studio midden op het Leidseplein. 

"In dit geval heeft de lokale driehoek gezegd: er moet toch een maatregel worden genomen. Ik vind het voor hem heel erg, ik vind het voor RTL Boulevard en de Telegraaf heel erg", aldus Mark Rutte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John van den Heuvel stadion uitgezet met zoon

John van den Heuvel is van mening dat hij de criminelen nu hun zin geeft. Mark Rutte is het daar deels mee eens. "Dat snap ik, maar tegelijkertijd is dit het advies van de lokale driehoek. Ik kan daar verder niet over discussiëren."

Mark Rutte ziet het besluit van de Amsterdamse driehoek net als de Nederlandse Vereniging van Journalisten als een nederlaag. "Tegelijkertijd zijn veiligheid staat voorop. Wij zullen er alles aan doen om deze klootzakken te pakken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore