Entertainment

Marieke Elsinga komt in actie voor kindgezinnen

18 november 2018 08:30 Aangepast: 19 november 2018 08:36
Beeld © Arie Kievit

Marieke Elsinga maakte onlangs samen met hulporganisatie Cordaid een indrukwekkende reis naar Oeganda. De presentatrice bezocht daar kinderen die geen ouders meer hebben. Samen met Cordaid, die deze kindgezinnen helpt, dook Marieke in hun dagelijks leven om hun tragische verhalen te horen. En dat zijn verhalen die de hele wereld moet horen.

Miljoenen kinderen in de wereld groeien op zonder ouders door ziekte, oorlog of natuurrampen. Zij blijven hulpeloos achter en moeten met hun broertjes en zusjes zien te overleven. "Deze reis heeft diepe indruk op mij gemaakt", laat Marieke Elsinga weten aan RTL Boulevard. "Ik heb kinderen van soms nog geen vijftien jaar ontmoet die moeten zorgen voor hun nog jongere broertjes en zusjes.” 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marieke Elsinga tekent nog twee jaar bij RTL

Deze jonge kinderen moeten zorgen voor eten en drinken, maar zijn ook al verantwoordelijk voor onderdak en inkomen. Voor hen is er geen tijd om te spelen of naar school te gaan, het is elke dag weer overleven.

Gelukkig is er de hulporganisatie Cordaid die deze kindgezinnen helpt. Ze zorgen ervoor dat ze onderdak, voedsel en water krijgen en naar de dokter, en naar school kunnen. Zo hebben ze een kans op een betere toekomst.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Marieke:

Marieke Elsinga neemt een kijkje in het verleden

RTL Boulevard en Cordaid komen samen in actie voor deze kwetsbare kindgezinnen. Zo zijn er deze hele week bij RTL Boulevard beelden te zien van de indrukwekkende reis van Marieke. Maar ook jij kan helpen! Sms daarvoor LEVEN naar 4333 en doneer drie euro om kindgezinnen te helpen overleven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore