Entertainment

Queen-film blijft groot succes in Nederlandse bios

15 november 2018 18:16 Aangepast: 15 november 2018 19:08
Beeld © 20th Century Fox

Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury, blijft een grote hit in de Nederlandse bioscopen. In twee weken tijd bezochten meer dan 400.000 mensen de muzikale biopic, blijkt uit de cijfers van de bioscopen die donderdag zijn gepubliceerd.

Het is daarmee op dit moment veruit de best bezochte bioscooptitel in Nederland. Op de tweede plaats staat het muzikale drama A Star is Born, met Lady Gaga en Bradley Cooper. Ook deze film hikt tegen de 400.000 bezoekers aan, maar deed er zes weken over in plaats van twee.

Miniatuurvoorbeeld
Wauw:

Zó goed lijkt de cast van Bohemian Rhapsody op de band

Bohemian Rhapsody doet het niet alleen in Nederland goed; ook in de VS trok de film de afgelopen week volle zalen. De recensies waren gemengd. Er is veel lof voor hoofdrolspeler Rami Malek, maar sommige critici vinden dat de film te weinig de duistere aspecten van Freddie Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. Veel lof is er echter voor de manier waarop zijn ongeëvenaarde muzikale talent in de film wordt weergegeven.

In de arthousebioscopen doet de veelgeprezen en bekroonde film Girl het heel goed. De Belgische inzending voor de Oscars vertelt over een transgendertiener die graag balletdanseres wil worden. De film van regisseur Lukas Dhont trok in twee weken tijd meer dan 44.000 bezoekers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore