Entertainment

BN'ers lezen in podcast brieven voor van Van Gogh

15 november 2018 14:54 Aangepast: 15 november 2018 15:33
Beeld © ANP

Een groep bekende acteurs, schrijvers en muzikanten leest in een nieuwe podcastserie brieven voor van Vincent van Gogh (1853-1890). Het Van Gogh Museum wil hiermee de schrijfsels van de beroemde kunstschilder voor een groot publiek onder de aandacht brengen. Aan de wekelijkse serie, die vanaf donderdag verschijnt, werken onder anderen Adriaan van Dis, Loes Luca, Kees van Kooten, Lucky Fonz III, Akwasi, Janne Schra en Ted van Lieshout mee.

"Er is enorm veel interesse in zijn brieven, dus wij gaan ze voor een groot publiek toegankelijk maken"

De voorlezers vertellen ook wat ze zo raakt in de citaten van Van Gogh. Bezoekers kunnen verder ook op de website van het museum de 140 jaar oude brieven lezen, passages markeren en delen via social media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fajah Lourens gaat mensen motiveren in de theaters

"Van Gogh was niet alleen een kunstenaar, maar ook een groot (brief)schrijver'', zegt museumdirecteur Axel Rüger. "Er is enorm veel interesse in zijn brieven, dus wij gaan ze voor een groot publiek toegankelijk maken. Via de podcastserie, website en de campagne kan het Nederlands publiek de brieven zich echt eigen maken en Vincent nog beter leren kennen.''

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jennifer Hoffman vindt presenteren nogal naakt

Het Van Gogh Museum heeft meer dan achthonderd brieven van de kunstenaar in de collectie. De meeste schreef hij aan zijn broer Theo. Volgens Rüger zijn de onderwerpen waarover hij het had nog altijd relevant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore