Entertainment

Actrice beschuldigt Harvey Weinstein van verkrachting

14 november 2018 02:01 Aangepast: 14 november 2018 02:31

Hollywood-producer Harvey Weinstein heeft opnieuw een aanklacht aan zijn broek hangen. Ditmaal is het actrice Paz de la Huerta die hem heeft beschuldigd van verkrachting.

Weinstein zou haar niet een, maar twee keer verkracht hebben in haar eigen appartement in 2010, zo melden Amerikaanse media.

Paz meldde zich een jaar geleden al bij de politie met haar verhaal, maar heeft haar beschuldiging nu officieel gemaakt. Weinstein ontkent in alle toonaarden. Volgens de actrice drong de filmproducent aan op het drinken van een slaapmutsje, nadat hij haar had thuis gebracht. Eenmaal thuis zou hij zich aan haar opgedrongen hebben en verscheen hij na die nacht meerdere malen onuitgenodigd bij haar huis en belde hij Paz regelmatig op.

Paz de la Huerta Paz de la Huerta

Weinstein staat momenteel terecht voor de verkrachting van drie andere vrouwen, waar tientallen andere vrouwen hem beschuldigen van seksueel ontoelaatbaar gedrag, misbruik en eveneechting. Volgens de eens zo machtige producent klopt er allemaal niets van hun verklaringen en was er geen enkele sprake van ns verkradwang tot seks.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weinstein misbruikte mogelijk meer dan 1000 vrouwen

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore