Entertainment

Potterheads opgelet: in deze stad opent een pop-up store

09 november 2018 17:46 Aangepast: 09 november 2018 18:20
Beeld © Warner Bros. Pictures

Nederlandse fans van Harry Potter kunnen de komende weken hun hart ophalen. In hartje Utrecht opende vrijdagmiddag een Harry Potter pop-up store, waar niet alleen bijzondere items over de beroemde tovenaarsleerling te koop zijn, maar waar ze ook in de betoverende wereld van Harry kunnen stappen.

De tijdelijke winkel in Hoog Catharijne staat in het teken van het jubileum van de Nederlandstalige Potterboeken. Precies twintig jaar geleden maakte de jonge tovenaar zijn debuut in het Nederlands. In de winkel zijn een aantal locaties uit de boekenreeks van J. K. Rowling nagebouwd. Zo kunnen Potterheads, zoals de fans worden genoemd, een kijkje nemen in de bibliotheek en de leerlingenkamer. De Potter pop-up store blijft, geheel in stijl, 9¾ week open, tot het einde van de kerstvakantie.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

De Harry Potter-tovenaars zijn gegroeid als kool

"Het is nu al hartstikke druk en we verwachten dat het rond kerst helemaal storm gaat lopen", zegt Karlijn Klockenbrink van de pop-up store. "Het is hartstikke gezellig. Fans komen hierheen om met elkaar te praten." Een bezoekje aan de tijdelijke winkel is volgens Klockenbrink een must. "Het is zo magisch dat je hier geweest moet zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Wauw:

Waan je voor 24 uur in de magische wereld van Harry Potter

In de Potter-winkel zijn ook allerhande bijzondere items te koop, zo liggen de Choco Kikkers en Smekkies in Alle Smaken in het schap. Ook kunnen de Potterheads bijzondere uitgaven van hun lievelingsboeken op de kop tikken. "En er worden steeds nieuwe dingen toegevoegd, die alleen in de winkel te verkrijgen zijn als limited edition. Op is van sommige dingen, zoals de speciale uitgave van de boeken, ook echt op. Mensen die terugkomen kunnen dus steeds iets nieuws ontdekken."

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore