Entertainment

Advocaat Jos B.: 'Nieuw dossier heeft niets te maken met de zaak'

09 november 2018 13:03 Aangepast: 09 november 2018 14:31
Jos B.

Gerald Roethof, de advocaat van Jos B., vindt het toevoegen van het oude dossier van een zedenzaak tegen Jos B. een unicum. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard. Volgens de advocaat probeert het OM bewust het beeld neer te zetten dat Jos B. de dader in de zaak Nicky Verstappen is.

"Het heeft niets te maken met het overlijden van Nicky Verstappen"

"Ik heb nooit eerder meegemaakt dat stukken over een incident dat meer dan drie decennia geleden zou hebben plaatsgevonden en dat voor en door justitie reeds afgesloten werd, de zaak werd immers geseponeerd, bij een lopende strafzaak gevoegd worden," laat Roethof weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zaak Verstappen: OM vindt oud zedendossier Jos B. terug

De advocaat van Jos B. ziet het toevoegen van het oude dossier aan de zaak Nicky Verstappen als een hernieuwde poging om zijn cliënt in een zo slecht mogelijk daglicht te zetten. "Het heeft, net zoals in een eerder stadium het voegen van stukken, en het melden daarvan, van het vermeende bezit van kinderporno, niets te maken met het overlijden van Nicky Verstappen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Jos B. niet voor moord vervolgd'

"Het aan het dossier voegen van dit dossier uit de jaren 80 en het doen uitgaan van een persbericht daaromtrent is voor mij enkel een bevestiging van hetgeen ik reeds vanaf het eerste moment dat ik bij de zaak Verstappen betrokken ben, heb mogen constateren." Roesthof is van mening dat het OM een bewijsprobleem heeft en daarom het beeld probeert neer te zetten dat Jos B. de dader in de zaak Nicky Verstappen is.

De advocaat zegt dat hij heeft gevraagd om een overzicht van het forensisch onderzoek dat gedaan is, en hij wil een overzicht van de plaatsen delict, maar hij heeft tot op heden nog niks ontvangen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jos B. langer vast

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag laten weten dat zij een oud dossier in een zedenzaak tegen Jos B. hebben teruggevonden. In 1985 seponeerde het OM de zedenzaak voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Jos B. werd verantwoordelijk gehouden voor twee afzonderlijke incidenten met minderjarige jongens. Beide jongens zouden door B. zijn aangerand. Het dossier is nu toegevoegd aan de zaak Nicky Verstappen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`