Entertainment

Zaak Verstappen: OM vindt oud zedendossier Jos B. terug

09 november 2018 12:21 Aangepast: 09 november 2018 12:29
Jos B.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben het dossier van een eerdere zedenzaak van Jos B. teruggevonden. Dat meldt het OM in een persbericht. Ze voegen de informatie van destijds toe aan het onderzoeksdossier in de zaak Nicky Verstappen, waarin B. de hoofdverdachte is.

"Dat het dossier uit 1985 is teruggevonden is waardevol"

In 1985 seponeerde het Openbaar Ministerie de zedenzaak voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Jos B. werd verantwoordelijk gehouden voor twee afzonderlijke incidenten met minderjarige jongens. Beide jongens zouden door B. zijn aangerand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Jos B. niet voor moord vervolgd'

Peter R. de Vries is blij dat het dossier gevonden is. “Dat het dossier uit 1985 is teruggevonden is waardevol. Dat geeft een beter en scherper beeld over de gedragingen van B.. In combinatie met het feit dat er in 2018 kinderporno op zijn computer is aangetroffen maakt, dit aannemelijk dat er sprake is van een pedofiel patroon”, zegt de misdaadverslaggever in een reactie tegenover RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jos B. langer vast

Vanochtend meldde De Limburger dat de verdenking tegen Jos B. niet langer moord, maar doodslag betreft. Volgens de Limburgse Raadkamer van de rechtbank zouden er niet genoeg gronden zijn voor die verdenking. “Het was vrijwel van meet af aan duidelijk dat moord - voorbedachten rade - niet is te bewijzen”, aldus Peter R. de Vries. “Dat zie je eigenlijk bij alle cold cases. Doodslag is het hoogst haalbare, tenzij de verdachte zelf moord bekent. De familie weet en begrijpt dit.”

Het Openbaar Ministerie en de rechtbank Limburg willen niet reageren op de beslissing van de raadkamer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`