Entertainment

Holly Brood doet schokkende onthulling over jeugd

07 november 2018 22:40 Aangepast: 07 november 2018 23:09
Beeld © Van Der Vorst Ziet Sterren

In Van Der Vorst Ziet Sterren is Peter van der Vorste vanavond thuis bij dans- en liefdespaar Holly Mae Brood en Soy Kroon. Er ontstaat een openhartig gesprek over de jeugd van Holly en de heftige dood van haar vader Herman Brood.

“Als ik die kinderen tegenkom, dan denk ik dat ik nog steeds heel hard wil slaan”

Als Peter vraagt hoe het is om de dochter van Herman Brood te zijn antwoordt ze: “Leuk, trots.” Hoewel Herman een excentrieke man was, heeft Holly nooit iets meegekregen van zijn nare kanten. “Ik ben er altijd gewoon heel erg trots op geweest”, laat ze weten. Ook van zijn verslavingen was thuis niets te merken. “Hij was super zorgzaam, en juist heel erg betrokken bij zijn kinderen. En heel erg beschermend.” 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smoorverliefde Holly Brood en Soy Kroon dol op elkaar

“Hij is natuurlijk op een gegeven moment ziek geworden en dat is heel triest eigenlijk om te zien”, gaat Holly eerlijk verder. “Hij voelde zich een tweedehands Herman Brood. En dat wilde hij gewoon niet.”

Holly is slechts zes jaar als haar vader besluit een einde aan zijn leven te maken, door van het Hilton hotel af te springen in Amsterdam. Of zoals hij zelf zo mooi verwoordde: er een uitroepteken achter te zetten, in plaats van een punt. “Ik snap dat wel”, zegt Holly over zijn keuze.

Wat amper te bevatten is, is dat Holly, haar moeder en haar zusje die ochtend nog langs het Hilton reden. “Toen was het al gebeurd”, vertelt Holly aan Peter terwijl ze uitlegt dat er toen veel politie ter plaatse was. Het gezin was op weg naar het circus en had in de haast geen tijd om er bij stil te staan wat er aan de hand was. “Ben ik blij dat we niet zijn gaan kijken”, aldus moeder Xandra.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Holly Brood doodsbang in engste escape room Nederland

Bizar genoeg werd ze met dat verdrietige feit op de middelbare school enorm gepest. “Als ik die kinderen tegenkom, dan denk ik dat ik nog steeds heel hard wil slaan”, vertelt ze gekwetst. “Ik was gewoon een beetje anders, en op een gegeven moment begon dat een beetje gekke wendingen te nemen.” 

Zo kreeg ze bijvoorbeeld te horen: “Je lijkt je vader wel”, als ze met gym van een bankje sprong. Ook via MSN kreeg ze destijds nare berichtjes van klasgenootjes. En het bleef niet bij verbaal pesten, ze werd ook lichamelijk gepest en geslagen met takken. Heftig. 

Van Der Vorst Ziet Sterren is elke woensdag om 21:30 te zien bij RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore