Entertainment

Rafael van der Vaart stopt per direct met voetballen

05 november 2018 05:33 Aangepast: 05 november 2018 08:08
Beeld © ANP

Rafael van der Vaart zet een punt achter zijn voetbalcarrière. Dat maakte de topsporter gisteravond bekend.

"Of ik het echt wil worden, daar moet ik ook nog over na denken"

Aanleiding voor zijn drastische besluit is een recente blessure, die hij opliep tijden een training met zijn team. Eerder liet de Rafael al doorschemeren dat dit zijn laatste seizoen in het betaalde voetbal zou zijn. Maar dat het einde al zo snel daar was, had hij niet kunnen bedenken. Het besluit valt hem dan ook zwaar, maar stoppen is de juiste beslissing laat hij weten aan De Telegraaf.

"Het was een moeilijk besluit, maar het is beter zo", laat hij tegenover de NOS weten. Aan De Telegraaf meldt hij: "Ik moet nu gewoon stoppen. Ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen. Het plezier raakt er anders wel af en dat wil ik voor zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sylvie Meis ziet Rafael van der Vaart als haar grote liefde

Wat zijn volgende stap zal zijn weet de 35-jarige nog niet. "Het was een mooie tijd, ik heb zoveel mensen leren kennen, in fantastische teams gespeeld en dingen gewonnen", spreekt hij over zijn loopbaan in de ochtendshow van Edwin Evers op 538. Het is nu tijd voor een nieuwe fase in zijn leven. "Ik ben benieuwd hoe ik dat ga vinden."

Op de vraag of hij nu trainer wil worden blijft hij mysterieus. "Het lijkt me wel handig als je de papieren hebt", voor het geval dat. "Of ik het echt wil worden, daar moet ik ook nog over nadenken. Het is ook een zware job." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore