Entertainment

Dinsdag rechtbankzitting Frank Masmeijer

31 oktober 2018 23:35 Aangepast: 01 november 2018 07:10

De rechtbank Amsterdam houdt dinsdagmiddag een zitting om te beslissen over de overlevering van Frank Masmeijer aan België.

"Wij zullen daar namens Frank Masmeijer een aantal belangrijke verweren gaan voeren, waarbij we ons verzetten tegen de overlevering"

Dit heeft zijn advocaat Geert-Jan Knoops gezegd tegen Shownieuws. "Wij zullen daar namens Frank Masmeijer een aantal belangrijke verweren gaan voeren, waarbij we ons verzetten tegen de overlevering", zegt Geert-Jan Knoops. "De verwachting is dat de overleveringskamer van de rechtbank, bestaande uit drie rechters, daar niet direct uitspraak op zal doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Frank Masmeijer weer vrijgelaten

De zitting is volgens Geert-Jan Knoops vrij snel ingepland. "Dat heeft alles te maken met de druk die België uitoefent op Nederland om deze zaak zo snel mogelijk te behandelen vanwege het aankomend hoger beroep." Het hoger beroep waar Geert-Jan Knoops op doelt staat gepland vanaf 16 november bij het hof in Antwerpen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Frank Masmeijer vindt uitstel rechtszaak vervelend

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar cel plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. De 57-jarige ex-presentator was op vrije voeten en niet bij de uitspraak aanwezig toen de rechtbank bepaalde dat hij terug moest naar de gevangenis. Sindsdien was de Belgische politie naar hem op zoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Frank Masmeijer is gearresteerd in Breda

Dinsdag 23 oktober werd Frank Masmeijer gearresteerd in een hotel in Breda. Twee dagen later kwam hij weer op vrije voeten, in afwachting van een rechtszaak over zijn uitlevering aan België. Hij moest zijn paspoort inleveren, moet zich geregeld melden bij de politie en mag Nederland niet verlaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore