Entertainment

Paul de Leeuw maakt zich zorgen om homohaat

31 oktober 2018 14:41 Aangepast: 31 oktober 2018 16:55
Paul de Leeuw Beeld © ANP

Als er iemand een voorvechter is van homorechten dan is het Paul de Leeuw wel. Dat zijn eigen zoons soms ook schelden met het woord 'homo', ervaart het Holland's Got Talent-jurylid dan ook als een klap in zijn gezicht.

"Ik durf niet meer hand in hand over straat te lopen, of te zoenen, of voor onze eigen rechten op te komen"

In het NRC vertelt Paul de Leeuw recent over wat het met hem deed toen zijn koters Kas en Toby 'homo' gebruikten als scheldwoord. "Toen heb ik gezegd 'je woont wel bij twee homo's dus dat vinden we niet leuk om te horen'."

"Je moet ze toch opvoeden", besluit Paul dan ook in het interview met mediajournalist Wilfred Takken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Kwis hield Paul de Leeuw bij BNNVARA

In het interview laat Paul weten juist tegenwicht te willen bieden aan de homohaat in Nederland die volgens hem steeds erger lijkt te worden. "Ik durf niet meer hand in hand over straat te lopen, of te zoenen, of voor onze eigen rechten op te komen. Er wordt namelijk vrij heftig gereageerd op alles wat niet voldoet aan de maatstaf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Paul de Leeuw in jury Holland's Got Talent

Als voorbeeld haalt Paul een incident aan dat veel indruk heeft gemaakt op de veelzijdige presentator. "Laatst riepen een paar jongens me na in het Arabisch. Ik kon het niet verstaan, maar het klonk niet als wat een leuke broek heb je aan.' Dus ik ging erop af en zei 'wat zeg je nou?' Ja, toen lachten ze een beetje. Ik wil niet de stoerste zijn, maar ik vind wel dat het weer eens tijd wordt om dat te behandelen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore