Entertainment

Job Gosschalk ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd

30 oktober 2018 18:16 Aangepast: 30 oktober 2018 19:22
Beeld © ANP

Gerard Spong, de advocaat van Job Gosschalk, laat aan RTL Boulevard weten dat zijn cliënt betwist ook maar enig strafbaar feit te hebben gepleegd. De casting director is bereid om volledig mee te werken aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

"Is kijken naar een piemel al een seksuele handeling, ja of nee?"

De advocaat heeft het dossier dat door de politie is opgesteld over de casting director nog niet ontvangen. "Dan gaan we kijken wat er precies aan de hand is", aldus Spong. Toch trekt de advocaat van Job Gosschalk het in twijfel dat zijn cliënt een strafbaar feit heeft gepleegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Post Castelijn Casting reageert op aangifte Job Gosschalk

“We weten alleen dat er een of meerdere personen hebben geklaagd over seksuele handelingen. We moeten maar eens bekijken of dat überhaupt strafbare handelingen zijn gepleegd. Dat is nog een lastig karwei met al die #MeToo-achtige gevallen. Want dat is nog bij lange na niet zeker wat er is gebeurd. We gaan eerst het dossier bekijken en dan zullen we wel zien hoe dit verder gaat.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aangifte tegen Job Gosschalk

“Hij ontkent dat hij ook maar enig strafbaar feit heeft gepleegd. De vraag is natuurlijk, wat is een seksuele handeling. Is kijken naar een piemel al een seksuele handeling, ja of nee? Nou ja, dat moeten we allemaal zien uit te vogelen. Het kan misschien altijd beter en je kunt zeggen, het verdient niet de schoonheidsprijs. Maar dat is een heel ander verhaal. Hij heeft inderdaad gezegd dat hij bepaalde grenzen heeft overschreden. Maar dat betekent nog niet dat hij strafbare grenzen heeft overschreden.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Korver: doe aangifte tegen Job Gosschalk

Volgens Spong is het effect van de beschuldigingen enorm: “De impact van al deze beschuldigingen is dat zijn leven behoorlijk ontregeld is en in de war is geraakt. Hij is zijn baan kwijt, hij is zijn bedrijf kwijt en wil eigenlijk liever niet over straat lopen. Dat zijn geen leuke dingen voor de mens.”

Aangifte

Op dit moment ligt er een aangifte tegen Job Gosschalk bij het Openbaar Ministerie. Het OM zal een beslissing moeten nemen over mogelijke vervolging. Wanneer dit gaat gebeuren, is niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore