Entertainment

Bartho Braat kruipt opnieuw in de rol van Sinterklaas

24 oktober 2018 13:55 Aangepast: 24 oktober 2018 15:52
Beeld © Goede Tijden, Slechte Tijden / RTL

Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Bartho Braat gaat Sinterklaas spelen in een nieuwe serie van RTL en Videoland. Vanaf 17 november, als Sinterklaas in het land komt, is De Pepernoten Club te zien. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor YouTube-sterren MeisjeDjamila, Clonny Games en Bibi.

In De Pepernoten Club is alle hectiek rondom het sintfeest te volgen, vastgelegd door Vlogpiet en Prankpiet. Zij komen echter in de problemen als dit jaar door een grap van Prankpiet de verlanglijstjes van alle kinderen in heel Nederland kwijtraken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ernst Daniël en Bartho Braat delen het podium

Voorafgaand zijn vanaf 7 november de voorbereidingen die de pieten treffen te volgen op GLITCH: het YouTube-kanaal voor kids van RTL MCN. Vanaf 17 november zijn elke zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Daarnaast wordt bij Telekids vanaf 19 november elke doordeweekse dag drie maal een nieuwe aflevering uitgezonden.

Het is niet de eerste keer dat Bartho in de rol van Sinterklaas duikt. Hij was al eerder als de goedheiligman te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toch wel: NTR voert zwarte pieten op bij intocht Sint

Roetveegpieten

In De Pepernoten Club lopen roetveegpieten rond. RTL besloot al in 2016 alleen nog maar gebruik te maken van pieten met roetvegen op hun gezicht.

De NTR, die het Sinterklaasjournaal en de intocht van de Sint uitzendt, meldde eerst dat er dit jaar ook in de NPO-programma's rond de Sint alleen maar roetveegpieten te zien zouden zijn. Maar later verduidelijkte de omroep dat er toch ook gitzwarte ouderwetse pieten in de uitzendingen zullen rondlopen. ,,Naar gelang ze vaker door de schoorsteen zijn gegaan, worden ze zwarter.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore