Entertainment

Frank Masmeijer donderdag naar rechtbank

24 oktober 2018 10:45 Aangepast: 24 oktober 2018 13:23
Beeld © ANP

Frank Masmeijer wordt donderdag voorgeleid in de rechtbank in Amsterdam. Dan kan hij aangeven of hij mee wil werken aan zijn uitlevering aan België. Ook beslist de officier van justitie of hij in de cel moet blijven.

De voormalig televisiepresentator stond internationaal gesignaleerd na zijn veroordeling vorig jaar in België wegens drugssmokkel. Dinsdag werd hij in een hotel in Breda gearresteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Frank Masmeijer is gearresteerd in Breda

Als Masmeijer besluit mee te werken aan zijn uitlevering, kan dat binnen tien werkdagen gebeuren. Als hij niet naar België wil, moet een speciale rechter zich over de kwestie buigen. Dat kan zestig tot negentig dagen duren. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops heeft aan De Telegraaf laten weten dat ze het Belgische arrestatiebevel gaan aanvechten.

Smokkel

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. De 57-jarige ex-presentator was op vrije voeten en niet bij de uitspraak aanwezig toen de rechtbank bepaalde dat hij terug moest naar de gevangenis. Sindsdien was de Belgische politie naar hem op zoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Masmeijer vindt uitstel rechtszaak vervelend

Masmeijer ging tegen zijn veroordeling in hoger beroep. De behandeling van het hoger beroep in de drugszaak met hem als een van de belangrijkste verdachten staat gepland vanaf 16 november bij het hof in Antwerpen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`