Entertainment

Queen-film Bohemian Rhapsody in première

23 oktober 2018 23:06 Aangepast: 24 oktober 2018 08:00
Beeld © 20th Century Fox (via Warner Bros.)

De film Bohemian Rhapsody beleefde dinsdagavond in Londen zijn wereldpremière. Onder de aanwezigen waren onder meer Roger Taylor en Brian May van Queen.

De film vertelt het levensverhaal van zanger Freddie Mercury en de opkomst van zijn band Queen. Rami Malek vertolkt de rol van leadzanger Freddie Mercury. Hij kreeg al de zegen van Queen-gitarist Brian May. Volgens hem zou de in 1991 overleden Mercury zich prima kunnen vinden in zijn vertolking. Brian May zou eerder deze maand tot tranen geroerd zijn na het zien van Bohemian Rhapsody.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Acteur Rami Malek maakt indruk als Freddie Mercury

Aan de Queen-film wordt al jaren gewerkt, de hoofdrolspeler werd in november 2016 al gecast. De opnamen werden meermaals uitgesteld, onder meer vanwege een regisseurswissel. Bryan Singer werd, tijdens het productieproces, vervangen door Dexter Fletcher. Bryan Singer moest zijn werk naar eigen zeggen staken vanwege een zieke ouder, maar niet lang na zijn ontslag werd de regisseur beschuldigd van seksueel misbruik. Ook deden geruchten de ronde over fikse ruzies tussen acteur Rami Malek en de regisseur.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Queen herdenkt Freddie Mercury

Op 5 september, de verjaardag van Freddie Mercury, startte de kaartverkoop in Nederland voor de film. De muzikale biopic is vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`