Entertainment

Kijkcijfers RTL Late Night blijven zakken

23 oktober 2018 09:01 Aangepast: 23 oktober 2018 09:32
Beeld © ANP

Twan Huys blijft maar kijkers verliezen met zijn RTL Late Night. Maandagavond stemden slechts 188.000 kijkers af op de latenighttalkshow, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Nooit eerder trok RTL Late Night zo weinig bekijks.

Humberto Tan moest eerder dit jaar het veld ruimen vanwege teruglopende kijkcijfers. Toen stemden geregeld nog zo'n half miljoen Nederlanders af op de talkshow, die in zijn hoogtijdagen bijna twee miljoen kijkers wist te boeien. Met Tan aan het hoofd van de tafel trok RTL Late Night in vijf jaar tijd één keer minder dan 300.000 kijkers. Huys, die de talkshow sinds de zomer presenteert, zat volgens Mediacourant al drie keer onder die grens. Huys haalt de kijkcijfertop 25 van de Stichting KijkOnderzoek vaker niet dan wel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twan Huys onder vuur na pietendiscussie

Ook maandag behoorde RTL Late Night weer niet bij de 25 best bekeken programma's. Voor een plek in de top waren minimaal 425.000 kijkers nodig. Zoveel mensen stemden af op het nieuwe SBS6-programma Wereldreis op wielen. De kijkcijferlijst wordt aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur, dat 1,9 miljoen kijkers trok. Spoorloos (1,8 miljoen kijkers) en Radar (1,3 miljoen kijkers) maken de top drie compleet.

Pauw, de grote concurrent van Huys, prijkt wel in de kijkcijfertop. De 972.000 Nederlanders die maandagavond laat op NPO 1 afstemden zijn genoeg voor de negende plek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RTL reageert op eventueel vertrek Twan Huys na tv-rel

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`