Entertainment

3FM-duo drijft de spot met Twan Huys

17 oktober 2018 20:20 Aangepast: 17 oktober 2018 21:28
Beeld © ANP

Het dj-duo Mark en Ramon, dat het middagprogramma op 3FM presenteert, heeft woensdag een nieuw item in het leven geroepen: het 'Twan Huysje' van de dag. Zij roepen luisteraars op voortaan melding te maken van te hippe uitspraken die gedaan worden door mensen die graag hip gevonden willen worden.

Het tweetal introduceerde het item nadat zij hadden geconstateerd dat geplaagde RTL Late Night-presentator Twan Huys regelmatig woorden gebruikt die hij voorheen bij Nieuwsuur en College Tour nooit gebruikte. Zo sluit hij vaak de uitzending af met 'de mazzel’ en vroeg hij eerder deze week een gast waar hij ‘naar de plee ging’.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Wim Anker teleurgesteld in Twan Huys

Mark en Ramon vermoeden dat de presentator dit vocabulaire alleen maar gebruikt om aansluiting te vinden bij jongere kijkers. Eerder introduceerde het programma onder meer het populaire item Mama Appelsap, waarin luisteraars teksten van Engelstalige nummers kunnen signaleren die Nederlands klinken en dan opeens een heel andere betekenis krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RTL reageert op eventueel vertrek Twan Huys na tv-rel

Twan Huys ligt de laatste weken onder vuur vanwege de lage kijkcijfers van zijn programma en de zwartepietenrel van afgelopen vrijdag. Huys nam de talkshow onlangs over van Humberto Tan, die door RTL van het programma werd gehaald vanwege de lage kijkcijfers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`