Entertainment

Fernando Halman groeide op zonder vader

16 oktober 2018 07:59 Aangepast: 16 oktober 2018 10:08
Beeld © ANP

FunX-presentator Fernando Halman is grotendeels opgegroeid zonder vader. Dit tot verdriet van Fernando. "Het was een steen op mijn rug, die ik mijn hele leven bij me droeg. Waarom wilde mijn vader niets met me te maken hebben? Ik dacht dat ik niet goed genoeg was", zegt de dj in een interview met de Volkskrant. De laatste tien jaar presenteert Fernando Halman op radiozender FunX een ochtendprogramma.

"Hij wist niet hoe hij zich moest gedragen."

"Mijn moeder deed alles voor me. Toen ik tien was, kreeg mijn moeder een nieuwe relatie met een Nederlandse man. Met hem ging ik frietjes eten. Ik zie hem als mijn vader."

Toen de presentator zijn vader twee jaar geleden confronteerde met zijn gevoelens, hoorde hij de achtergronden, vertelt de presentator in de Volkskrant. "Op dat moment hoorde ik pas het hele verhaal. Ik wist niet dat zijn eigen moeder was overleden toen hij een kind was. Zijn vader kon ook niet voor hem zorgen, die had meerdere kinderen. Mijn vader is een beetje opgevoed door een oudere zus. Hij wist niet hoe familiestructuren werkten, die kende hij niet. Hij wist niet hoe hij zich moest gedragen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opa Giel Beelen komt terug op de radio

Fernando is zelf ook vader, voedt zijn zoon ook niet samen met diens moeder op. "Ik ben goede vrienden met de moeder van mijn zoon. We zijn nooit samen geweest in een echte relatie. Die zwangerschap, het is gebeurd. Een deel van de week is hij bij me."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore