Entertainment

Advocaat anti-Zwarte Pieten-kamp reageert op tv-rel

14 oktober 2018 17:57 Aangepast: 14 oktober 2018 18:05
Beeld © RTL Late Night met Twan Huys

Gisteren berichtten we al over de Twan Huys-rel met Jenny Douwes, het boegbeeld van de blokkeerfriezen. Vandaag reageert de advocaat van het anti-Zwarte Pieten-kamp, Goran Sluiter, voor het eerst op de rel.

Goran wilde niet op camera reageren voor RTL Boulevard, maar hij zegt: "De redactie van RTL Late Night informeerde ons dat de advocaat van Jenny Douwes, Mr. Anker, geheel akkoord was met een gesprek aan tafel tussen haar en Jerry Afriyie, in aanwezigheid van de advocaten van beide partijen. Ik kan mij niet voorstellen dat deze afspraak is gemaakt door Mr. Anker zonder medeweten van zijn cliënte."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Twan Huys reageert op tv-rel RTL Late Night

We hebben vandaag gebeld met Mr. Anker, maar hij wil het houden bij een schriftelijk statement, hij zegt onder andere: "Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen. Dat was ook helemaal geen optie. In de eerste plaats omdat Jenny Douwes daarmee niet akkoord zou gaan. En in de tweede plaats omdat ons kantoor geen discussie wilde en wil over de persoon en kleur van Zwarte Piet."

En ook de redactie van RTL Late Night hebben we de uitspraken weer laten lezen, zij reageren: "We zijn hoogst verbaasd over de verklaring van Wim Anker. De afspraken die weken geleden door twee redacteuren met hem werden gemaakt waren glashelder. De opzet van het gesprek was beide partijen in discussie aan tafel, met hun advocaten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`