Entertainment

Qmusic-Fien nog iedere dag bang dat kanker weer terug zal keren

05 oktober 2018 15:54 Aangepast: 05 oktober 2018 15:54
Fien Vermeulen Beeld © Instagram @fienvermeulen91

Fien Vermeulen is alweer 5,5 jaar geleden kankervrij verklaard, maar biecht op nog dagelijks bang te zijn dat de slopende ziekte weer terug zal komen. "Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven?", vraagt de voormalige side-kick van Mattie Valk zich hardop af.

"Erover praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal"

Fien biecht op dat - ondanks dat ze al jaren 'schoon' is - dat haar leven nog altijd grotendeels in het teken staat van angst. "Voor het eerst twijfelde ik of ik dit moest delen na deze controle. Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven? Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Qmusic Fien Vermeulen voelt aardbeving op Bali

De radio-dj van Qmusic schrijft op haar Instagram dat ze het lastig vindt om te praten over haar grootste angst. "Erover praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal. Ik wil niet dat mensen denken: heb je haar weer. Maar het is er wel. De angst dat het terugkomt is door de jaren heen steeds een stukje meer naar de achtergrond verplaatst, daar ben ik dankbaar voor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Igmar en Fien nemen afscheid van Mattie Valk

Fien biecht op dat haar leven nooit meer zo onbezorgd zal zijn als voorheen. "Maar vanaf het moment dat ik op mijn 21e kanker kreeg, lijkt het wel alsof ik een Fien voor, tijdens en na ben geworden. Ik vind het moeilijk om die 3 met elkaar te vereenzelvigen. Wie ben je dan? Ik weet het soms niet en kan in paniek raken als ik me bedenk dat ik geen idee heb wat ik nou allemaal aan het doen ben en wil zijn. Juist iets om over te praten natuurlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Heeft Mattie Valk een oogje op Marieke Elsinga?

De blondine hoopt dan ook dat er meer open gesproken gaat worden over de ziekte. "Dus als ambassadeur van KWF geef ik hier het goede voorbeeld, voor alle ex patiënten en hun naasten: blijf een gespreksopening zoeken. Mijn liefste dokter Fijnheer doet dat door altijd minimaal een half uur uit te trekken terwijl hij eigenlijk maar 10 minuten heeft. Mijn mama doet dat ook. Een week geleden kreeg ik van haar een kaartje in de bus. Er stond op: If you don't know where you're going, any road will take you there. Dankjewel, dat je er bent en me blijft volgen in waar ik ook zit met mijn gedachten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore