Entertainment

Netflix-serie Michiel Huisman de hemel in geprezen

02 oktober 2018 18:01 Aangepast: 03 oktober 2018 07:55
Beeld © Getty Images

The Haunting of Hill House, de nieuwe Netflix-serie waarin de Nederlandse acteur Michiel Huisman de hoofdrol speelt, krijgt louter lof van Amerikaanse critici. De score op de gezaghebbende recensiesite RottenTomatoes is 100 procent; dit betekent dat de serie nog geen enkel negatief commentaar heeft ontvangen.

“Het is een effectief horrorfeest dat op z’n best is als er meer wordt geprobeerd dan de kijker te laten schrikken”

The Haunting of Hill House is het nieuwe paradepaardje van streamingdienst Netflix, die tot nu toe geen horrorseries in de portefeuille had. De serie vertelt over een familie die opgroeit in een op het oog gewoon huis dat veel duistere geheimen blijkt te herbergen. De Nederlandse acteur speelt een van de vijf kinderen, die schrijver is geworden en een heel oeuvre van griezelboeken over het huis heeft geschreven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Michiel Huisman niet weg te slaan uit Hollywood

“De serie bouwt knap en langzaam een verhaal op over onderdrukte trauma’s en ongemak”, prijst het belangrijke entertainmentblad Variety. “Het is een effectief horrorfeest dat op z’n best is als er meer wordt geprobeerd dan de kijker te laten schrikken.” Meer journalisten prijzen het feit dat de tiendelige serie niet voor de gemakzuchtige bloederige schrikeffecten gaat. “De serie blijft hangen niet vanwege alle bekende elementen die goed worden uitgevoerd, maar veel meer om de dingen waarin de serie durft af te wijken van de gebaande paden”, stelt de website The Verge.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Michiel Huisman te zien in bloedstollende horrorserie

The Haunting of Hill House is vanaf 12 oktober te zien op Netflix. Het is niet de eerste grote Amerikaanse serie waar Huisman in te zien is; eerder had hij een vaste rol in onder meer Treme, Orphan Black en Game of Thrones.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore