Entertainment

Peter R. en Theo Hiddema vechten het uit in RTL Late Night

27 september 2018 14:11 Aangepast: 27 september 2018 14:17
Beeld © RTL Late Night met Twan Huys

Woensdagavond waren Peter R. de Vries en Theo Hiddema te gast in RTL Late Night met Twan Huys. De heren kwamen het hebben over de grote advocaat Max Moszkowicz, die ze allebei als hun leermeester zien. En laat dat nou het enige zijn waar de twee het over eens waren. Het gesprek eindigde namelijk in een flinke fittie.

"Heet 'ie Peter? Je moet het maar weten"

Het tafelgesprek loopt in eerste instantie soepel. Theo Hiddema vertelt over hoe hij als jongeman bij het kantoor van Max Moszkowicz aan de slag ging en hier zes jaar bleef werken. Peter R. de Vries vertelt ondertussen hoe hij Max leerde kennen toen hij nog een jonge misdaadverslaggever was. Door middel van wekelijkse etentjes leerde Peter ontzettend veel van de oude rot in het vak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twan Huys reageert op ontbreken kaasstengels bij RTL Late Night

Maar dan slaat het gesprek ineens om. Theo Hiddema ging destijds namelijk na zes jaar weg bij het advocatenkantoor van Moszkowicz en opende een eigen kantoor recht tegenover het pand van zijn oude leermeester. Volgens Theo Hiddema was dit toeval, maar volgens Peter heeft Max dat nooit zo gezien. "Waar hij vanuit gaat, vraag ik hem liever zelf, meneer De Vries", maakte Theo Hiddema duidelijk.

Daarna escaleert het gesprek. De heren laten elkaar niet uitpraten en zijn het op geen enkel punt met elkaar eens. Theo buldert uit: "Je komt niet meer tot een goed gesprek." En dan moet presentator Twan Huys toch ingrijpen: "Nouja, we proberen het toch, met alle macht, hier aan tafel. En dat gaat ook lukken ook, ga ik u vertellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willem Holleeder boos op Peter R. de Vries

Op die wekelijkse etentjes komt Theo ook nog terug: "Max was uitzonderlijk getalenteerd om wat hij noemde 'nuttige idioten' een idee te geven dat ze zeer met warmte werden omringd." Natuurlijk vraagt presentator Twan Huys zich af of hij hiermee Peter R. de Vries bedoelt en dat kan hij bevestigen: "Het gaat nu over die meneer die mij steeds interrumpeert. Heet 'ie Peter? Je moet het maar weten."

Peter reageert: "Heeft u uw gram gehaald nu?" De hele discussie tussen de heren loopt nog een tijdje door tot Peter besluit: "De waarheid is gewoon, ik vind dat ik dat toch hier moet zeggen, dat Max Moszkowicz een bloedhekel had aan meneer Hiddema." Theo Hiddema kan zijn oren duidelijk niet geloven: "Nouja!" Wie van de twee heren gelijk heeft, moeten we toch echt aan Max Moszkowicz zelf vragen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. de Vries blijft achter NSB-uitspraak staan

Een dag later is Peter R. de Vries in zijn achterhoofd nog steeds bezig met het gesprek. Op Twitter plaatst hij een foto van zijn sportieve dag. Peter is namelijk in het najaarszonnetje gaan wielrennen. En daarbij kan hij het niet laten om nog een sneer te geven aan de Hiddemeister: "Want, Theo Hiddema, een gezonde geest zit in een gezond lichaam..."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore