Entertainment

Ryanne van Dorst in Baantjer-film

26 september 2018 23:47 Aangepast: 27 september 2018 13:19
Ryanne van Dorst Beeld © ANP

Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst zijn toegevoegd aan de cast van Baantjer het Begin, de nieuwe film gebaseerd op de boekenreeks over rechercheur De Cock. Dat heeft producent Millstreet Films woensdag bekendgemaakt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid kruipt van de jonge De Cock. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de film en de daarop volgende serie komt van Thijs en Peter Römer. Ryanne van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, speelt de rol van patholoog anatoom Dr. Rusteloos. Fedja van Huêt speelt Bob Donkers, kopstuk van het Amsterdamse misdaadkartel. Jelka van Houten is wachtcommandant Selma op het politiebureau in de Warmoesstraat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ryanne van Dorst vindt knoop Máxima

In de roerige jaren tachtig wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ryanne van Dorst wil niet in een hokje

De speelfilm is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi's). De opnames van Baantjer het Begin gaan in oktober van start.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore