Entertainment

Ellie Lust zegt politie Amsterdam vaarwel

19 september 2018 13:09 Aangepast: 19 september 2018 14:18
Beeld © ANP

De geliefde politieagente Ellie Lust vertrekt bij de politie in Amsterdam. Nadat ze bekend werd op televisie werd het steeds lastiger om haar televisiecarrière te combineren met het werk bij de politie. Ellie besluit nu te kiezen.

"Voor dit blijf-scenario zou ik nooit kiezen. Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld"

Aan Het Parool vertelt Ellie dat blijven bij de politie geen optie is. "Het blijf-scenario was: we gaan een passende functie voor je vinden binnen het korps. Het woordvoerderschap werd daar al niet meer in genoemd. Voor dit blijf-scenario zou ik nooit kiezen. Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellie Lust en lief nemen het ervan op vakantie

Na de opnames van het televisieprogramma Ellie op Patrouille werd ze voor het blok gezet door de politieleiding. "Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie?", vraagt ze zich in de Amsterdamse krant af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rik van de Westelaken en Ellie Lust zijn nieuw tv-duo

De 52-jarige Ellie was al sinds 1987 werkzaam bij de politie. Sinds 2007 was ze ook woordvoerster. Daarnaast richtte ze Roze in Blauw op, het netwerk voor homoseksuele agenten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore