Entertainment

Echt waar: Bert en Ernie zijn een setje

17 september 2018 22:06 Aangepast: 18 september 2018 07:21

Sesamstraat-sterren Bert en Ernie zijn meer dan alleen vrienden. Dat geldt althans voor scenarioschrijver Mark Saltzman, die vele jaren voor Sesamstraat schreef.

"Dus ik kon niet anders over ze schrijven als een liefhebbend koppel"

Voor hem waren de twee ook echt een koppel. "Ik heb altijd het sterke gevoel gehad dat Bert en Ernie samen waren als ik over ze schreef", zegt de schrijver in een interview met LGBT-magazine Queerty. "Ik kon ze gewoon niet anders zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sesamstraat verliest zaak Happytime Murders

Saltzman baseerde zijn verhalen op zijn eigen leven. "Ik was al samen met mijn man Arnold - Arnie - Glassman toen ik bij Sesamstraat kwam. Meerdere mensen verwezen naar ons als Bert en Ernie. Arnie was filmredacteur, als je denkt aan Bert, kan je dan een passendere job bedenken? Met zijn paperclips en organisatie? En ik was de grappenmaker. Dus ik kon niet anders over ze schrijven als een liefhebbend koppel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sesamstraat klaagt nieuwe comediefilm aan

Over de relatie tussen Bert en Ernie wordt al jaren gespeculeerd. De twee populaire poppen delen al sinds 1969 lief en leed, slapen op dezelfde kamer en kunnen kibbelen als een lang geleden getrouwd stel. Tot nu toe werd door de makers van Sesamstraat echter altijd in het midden gelaten dat de twee ook echt een koppeltje zouden zijn. Hoe de overige schrijvers over Bert en Ernie denken, is dan ook niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore