Entertainment

Talkshowhosts VS nemen massaal Donald Trump op de hak

14 september 2018 10:00 Aangepast: 14 september 2018 10:37
Beeld © Getty Images

Amerikaanse talkshowhosts zijn donderdagavond helemaal los gegaan op de claim van de Amerikaanse president Donald Trump dat de 3000 doden op Puerto Rico als gevolg van de orkaan Maria een complot van de Democraten zou zijn. Trump liet dit donderdag via Twitter weten als reactie op de kritiek dat het Witte Huis grote fouten en nalatigheid te verwijten viel na de ramp die het Amerikaanse eiland een jaar geleden trof.

"Dit zijn officiële cijfers van mensen die zijn overleden, idioot."

Uit onderzoek van de overheid blijken 3000 mensen te zijn gestorven als gevolg van de orkaan en de maandenlange afwezigheid van stroom na de ramp. Het duurde lang voordat de Amerikaanse overheid wezenlijke hulp bood. Puerto Rico heeft binnen de VS een aparte status, maar valt wel onder de verantwoordelijkheid van Washington.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kardashian opnieuw op visite bij Donald Trump

In The Daily Show stelde presentator Trevor Noah dat “het met alle ruzies die Trump uitlokt een kwestie van tijd was voordat hij ruzie met dode mensen ging maken”. Daarna liet hij een ‘meteoroloog’ voorspellingen doen over ‘Shitstorm Donald’ waar het land zich naast orkaan Florence op moet voorbereiden. “Shitstorm Donald is toegenomen tot categorie 5 en raast voort, zonder zich ook maar iets van feiten aan te trekken”, aldus Noah.

Stephen Colbert merkte in The Late Show op dat Trump regelmatig met zijn Twitterberichten de aandacht probeert af te leiden van de diverse grote problemen waar zijn regering mee worstelt. “Alsof je voor de rechter moet verschijnen omdat je een bekertje uit het raam hebt gegooid en zegt: ik deed het alleen maar omdat ik zo werd afgeleid door de dakloze man die ik zojuist heb overreden.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Russische komieken nemen Elton John in de maling

In Late Night met Seth Meyers haalde de presentator ook hard uit naar Trump. “Dit zijn officiële cijfers van mensen die zijn overleden, idioot”, foeterde hij. “Nu weten we waarom hij er zo oranje uitziet. Zijn hersens bestaan voor z’n geheel uit pompoenenpulp.”

Meyers reageerde ook op de anonieme ambtenaar die vorige week in The New York Times uit de school klapte en vertelde dat veel mensen in het Witte Huis in stilte de president tegenwerken. “We hebben geen anonieme bron nodig om te constateren dat Trump een narcist is die grossiert in idiote complottheorieën.” De komiek noemde als voorbeelden de claim dat voormalig president Barack Obama niet in de VS geboren zou zijn, de stelling dat er zeker drie miljoen mensen illegaal gestemd zouden hebben bij de presidentsverkiezingen en de claim dat er moslims zouden zijn geweest die op 9/11 feestvierend door de straten zouden hebben gelopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore